Στην έδρα της, η Βίκινγκ έκανε το απόλυτο. Με το 3-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον επαναληπτικό, οι Νορβηγοί γύρισαν το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Κροατία και εξασφάλισαν θέση στη League Phase του Champions League, παρέα με την Φενέρμπαχτσε.
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 10ο λεπτό, όταν ο Χότζα έκανε το 0-1. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση — ο Τρίπιτς ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 18’, ξεκινώντας μια βραδιά που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν οι Κροάτες είχαν διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμά τους.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη Βίκινγκ. Στο 48’ ο Αούστμπο έκανε το 2-1 και δυο λεπτά μετά ο Μόι έγραψε το τελικό 3-1, βάζοντας τέλος σε κάθε σενάριο ανατροπής. Η ομάδα του Σταβάνγκερ, που είχε δείξει χαρακτήρα και στον πρώτο αγώνα — ισοφαρίζοντας από το εις βάρος της 0-2 με γκολ των Κρίστιανσεν και Τρίπιτς — αποδεικνύει ότι το ταξίδι της στα playoffs δεν ήταν τυχαίο.
Στη Γαλλία, η Φενέρμπαχτσε έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λιόν. Το 1-1 της Κωνσταντινούπολης άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι. Ο Μουρίκι άνοιξε το σκορ στο 24’ και τέσσερα λεπτά μετά ο Μπράουν διπλασίασε τα τέρματα, με τη Λιόν να χάνει γρήγορα τον έλεγχο. Το γκολ του Φοφανά μείωσε σε 2-1, όμως δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει την κατάσταση — η Φενέρμπαχτσε είναι πλέον στους ομίλους της διοργάνωσης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των playoffs:
– Βίκινγκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1 (5-3)
– Λιόν-Φενέρμπαχτσε 1-2 (2-3)
– Τσέλιε-Σλόβαν Μπρατισλάβας (παράταση)