Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεύτερος στους 50 κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών από το Hoopshype – μόνο ο Νοβίτσκι μπροστά του

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεύτερος στους 50 κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών από το Hoopshype – μόνο ο Νοβίτσκι μπροστά του

Η ανανεωμένη λίστα της Hoopshype με τους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών βρήκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη δεύτερη θέση, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να κρατά την κορυφή. Το ερώτημα πλέον αφορά το πότε θα τον προσπεράσει ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς – και όχι το αν θα το κάνει.

«Είναι δεύτερος, ήδη στα 31 του χρόνια και έχει την ευκαιρία να θεωρηθεί το κορυφαίο ξένο ταλέντο στην ιστορία του NBA όταν αποσυρθεί από τη δράση. Όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν είχε καν ελληνική υπηκοότητα όταν μεγάλωνε», γράφει το Hoopshype. Οι συντάκτες στηρίζουν την εκτίμηση στο εξωπραγματικό μήκος του Greek Freak και την κυριαρχία του στη ρακέτα, ενώ παραδέχονται πως το σουτ παραμένει το αδύνατο σημείο του.

Ο Νοβίτσκι έφτασε στην κορυφή χάρη στο πρωτάθλημα του 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς. Ο Αντετοκούνμπο απάντησε δέκα χρόνια αργότερα, όταν οι Μπακς νίκησαν τους Φοίνιξ Σανς 4-2 στους τελικούς και εκείνος πέτυχε 50 πόντους στον έκτο αγώνα.

Στην πρώτη πεντάδα ακολουθούν ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Πάου Γκασόλ και ο Τόνι Πάρκερ. Στο Top 50 χώρεσαν ακόμη δύο Έλληνες: ο Νίκος Γκάλης στη 45η θέση και ο Βασίλης Σπανούλης στο 50.

Η παρουσία του Γκάλη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δεν αγωνίστηκε ποτέ στο NBA και χρωστά τη θέση του στην τεράστια προσφορά του στην FIBA και στο ελληνικό μπάσκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ