Ο Φερστάπεν κατακτά το γκραν πρι της Κίνας παρά τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας

Ο Φερστάπεν κατακτά το γκραν πρι της Κίνας παρά τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη και την τέταρτη σε πέντε αγώνες στη Φόρμουλα 1, κατακτώντας το γκραν πρι της Κίνας που διεξήχθη στη Σανγκάη σήμερα (21/4). Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull ξεκίνησε από τη θέση του πρώτου στο grid και, παρά τις δύο επανεκκινήσεις λόγω αυτοκινήτων ασφαλείας, κατάφερε να φτάσει στη νίκη χωρίς προβλήματα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βρετανός Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull. Ακολούθησαν οι οδηγοί της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

Ο Φερστάπεν κράτησε την πρωτοπορία από την εκκίνηση, με τον Φερνάντο Αλόνσο να περνά τον Πέρες στην πρώτη στροφή και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής αύξησε το προβάδισμά του, αλλά ο Πέρες κατάφερε να τον ξαναπεράσει στον 5ο γύρο και να ανέλθει δεύτερος. Ο Νόρις, από την πλευρά του, πέρασε στην τρίτη θέση συντηρώντας τα ελαστικά του, προτού μπει στα πιτ για αλλαγή στον 12ο γύρο.

Στον 14ο γύρο, ο Φερστάπεν και ο Πέρες αλλάξαν ελαστικά. Αργότερα, ο Νόρις προηγήθηκε, ενώ ο Ολλανδός βρέθηκε στην τέταρτη θέση και ο Μεξικανός στην έκτη. Μετά από αρκετά γεγονότα στην πίστα, ο Φερστάπεν επανήλθε στην πρώτη θέση, ενώ ο Λεκλέρκ κι ο Νόρις βρέθηκαν σε προνοητική στρατηγική πιτ στοπ.

Σε μία εκ των επανεκκινήσεων, υπήρξαν κάποια γεγονότα, με την επιβολή ποινών σε ορισμένους οδηγούς. Ο Πέρες κυνήγησε τον Νόρις, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να δώσει στη Red Bull την κορυφή της κατάταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ