Ολυμπιακός: Η προϊστορία με την Σαμπαντέλ σε τελικούς, ένδειξη τίτλου (video)

Ολυμπιακός: Η προϊστορία με την Σαμπαντέλ σε τελικούς, ένδειξη τίτλου (video)

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γράψει ιστορία σήμερα (21/4, 15:00) κόντρα στη Σαμπαντέλ και να γίνει για 4η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης.

Αυτός είναι ο 13ος ευρωπαϊκός τελικός, 6ος στην κορυφαία διοργάνωση, με το τμήμα να διεκδικεί την κατάκτηση του 4ου Champions League της ιστορίας του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται σε έναν τελικό

Ο Ολυμπιακός και η Σαμπαντέλ αποτελούν πλέον ένα παραδοσιακό ντέρμπι στην ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση γυναικών και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται σε έναν τελικό.

Πρώτη φορά οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τον Απρίλιο του 2015 στο Final-4 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά. Εκεί, η Σαμπαντέλ ήταν αήττητη για 115 αγώνες, όμως η Άσλεϊ Σάουθερν με τέσσερα γκολ και η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη με δύο δικά της, ανέτρεψαν το σκορ και με 10-9 έγιναν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Τον Απρίλιο του 2019, η Σαμπαντέλ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στην έδρα της στον τελικό του Champions League. Οι «ερυθρόλευκες» με γκολ από την Μπάλκινγκ προηγήθηκαν με 3 γκολ, στα τελευταία λεπτά, ωστόσο οι Ισπανίδες με πέντε γκολ έφτασαν στο τελικό 13-11 και πανηγύρισαν τον τίτλο μέσα στο σπίτι τους.

Απρίλιος 2022 και ο Ολυμπιακός είναι ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκες» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους στον αγώνα, επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή και με το τελικό 11-7, πανηγύρισαν τον 3ο τίτλο τους στο Champions League και τον 2ο συνεχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ