Φαίη Ξυλά: Αντιμετώπισα κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας και ακολούθησα το δρόμο της δικαιοσύνης

Φαίη Ξυλά: Αντιμετώπισα κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας και ακολούθησα το δρόμο της δικαιοσύνης

Η Φαίη Ξυλά έδωσε συνέντευξη όπου μίλησε για την εμπειρία της στον κλάδο του θεάτρου και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, δήλωσε ότι ορισμένες κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο προέρχονταν από άτομα με μεγαλύτερη εξουσία στο χώρο εκείνο.

Παρέθεσε επίσης: “Οι κακοποιητικές αυτές συμπεριφορές υπάρχουν παντού σε όλους τους χώρους. Η απομάκρυνση των τοξικών συμπεριφορών από το περιβάλλον τους βελτιώνει τα πράγματα. Αυτοί που είχαν σκοπό να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο ίσως το ξανασκέφτονται τώρα.”

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ανέφερε: “Δεν μπορώ να πω αν θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του. Η αθωότητα πρέπει να είναι το κύριο κριτήριο και δεν πρέπει να προδικάζουμε κανένα. Υποστηρίζω τις γυναίκες που καταγγέλλουν κακοποιητική συμπεριφορά. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, τότε δεν ξέρω τι θα πιστέψω και πώς θα αντιδράσω.”

Στο τέλος, η Φαίη Ξυλά μοιράστηκε την δική της εμπειρία με ανάλογες συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, αναφέροντας: “Στην εργασία μου έχω αντιμετωπίσει κακοποιητική συμπεριφορά μόνο μία φορά, στην οποία αντέδρασα έντονα και ακολούθησα το δρόμο της δικαιοσύνης. Αυτό συνέβη πολύ παλιά. Κατέφυγα στο ΣΕΗ και στα δικαστήρια, όπου δικαιώθηκα, αλλά δεν έλαβα ποτέ τα χρήματά μου λόγω οικονομικών ζητημάτων”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ