Συλαϊδόπουλος: «Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεγαλοπρέπεια της επιτυχίας μας – Τα νέα παιδιά έχουν πολλά να προσφέρουν»

Συλαϊδόπουλος: «Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεγαλοπρέπεια της επιτυχίας μας – Τα νέα παιδιά έχουν πολλά να προσφέρουν»

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού του Youth League και τη νίκη της Κ19 του Ολυμπιακού που τους ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έκανε δηλώσεις. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του και εξέφρασε την θαυμασμό του για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ελπίζοντας ότι αυτή η ιστορική επιτυχία θα ενθαρρύνει την πίστη σε έλληνες ποδοσφαιριστές!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή της Κ19 του Ολυμπιακού:
«Να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, δύο λέξεις, δεν γνωρίζω αν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ακριβώς τι έχουμε επιτύχει. Αυτή τη στιγμή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Είμαστε 10 εκατ. Έλληνες. Μόνο 20 μπορούν να πουν ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, τα παιδιά του 2004. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε εμείς. Είναι εντυπωσιακή επίτευξη. Είμαστε δικαιολογημένα πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό είναι το πλέον σημαντικό για εμένα. Έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι υπάρχει συστηματική εργασία. Ανήκουμε σε αυτό το επίπεδο και πρέπει να πιστέψουμε όλοι σε αυτό. Θεωρώ ότι τα νέα παιδιά έχουν πολλά να προσφέρουν, αλλά και οι νέοι άνθρωποι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή η επιτυχία μπορεί να είναι η αφορμή για να πιστεύουμε περισσότερο στους Έλληνες παίκτες».

Σχετικά με την αφιέρωση του τίτλου: «Κατ’ αρχήν στα παιδιά, ένα υπέροχο συγκρότημα, μια ομάδα με δυνατό χαρακτήρα, ενωμένη δυναμικά, κάτι που εκδηλώνεται. Στον οργανισμό, στον πρόεδρο, που έχει επενδύσει χρόνο, χρήμα, εμείς που το ζούμε καθημερινά μπορούμε να το αντιληφθούμε. Στους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και γενικά σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά στην οικογένειά μου, έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες, για να βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή, τα αγαπάω πολύ».

Σχετικά με τις οδηγίες προς τους παίκτες του κατά το ημίχρονο: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, γνωρίζουμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μετά απομένουν 45 λεπτά και τίποτε άλλο. Και αυτό είναι μαγεία. Υπάρχουν 45 λεπτά και μετά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Και αφού το αξίζουμε, αποδεικνύουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πρέπει να επιστρέψουμε με το τρόπαιο».

Σχετικά με το εντυπωσιακό τρίτο γκολ: «Ήταν ένα εκπληκτικό στιγμιότυπο, το τελευταίο κομμάτι ενός θεάματος, όπου μπορούσε κανείς να δει πολλές τακτικές πτυχές. Ήμαστε εξαιρετικοί σε όλα τα στάδια του παιχνιδιού. Μια ομάδα που εκτός από το χαρακτήρα και την προσωπικότητα, γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να είμαι ο προπονητής, αλλά υπάρχουν πολλοί που με στηρίζουν. Τους αξίζουν μεγάλα συγχαρητήρια όλης της ομάδας. Είναι μια επιβεβαίωση για όλους μας, το πιστεύαμε πολύ. Μετά το παιχνίδι με τη Λέτσε, είπα ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Μπορεί να βλέπαμε κάτι σε αυτή την ομάδα που δεν ήταν εμφανές, αλλά η πίστη, η αυτοπεποίθηση και ο χαρακτήρας ήταν εκεί, και αυτό πιστεύω μας οδήγησε ως εδώ».

Σχετικά με το εάν κάποιο από τα παιδιά θα ενσωματωθεί στην ανδρική ομάδα ή την εθνική: «Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού έχει βρει τον δρόμο της. Είμαστε η μόνη ομάδα που βρίσκεται σε μια ημιτελική φάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ως μέλος της πρώτης ομάδας, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε άλλον έναν τελικό στην ίδια χρονιά. Όσον αφορά την Εθνική Ομάδα, δεν μου αναλογεί να αποφασίσω, αλλά σίγουρα, υπάρχει μια γενιά παικτών που αξίζει να βρεθεί στο Euro».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ