Γιώργος Λάγιος σχετικά με τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα: «Πού εντοπίζεται η ανακρίβεια;»

Γιώργος Λάγιος σχετικά με τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα: «Πού εντοπίζεται η ανακρίβεια;»

Σχετικά με τον αποκλεισμό του Δημήτρη Παπανώτα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Λάγιος αναφέρει ότι έχει παραπλεχθεί το έννοια του «political correct» και απουσιάζει η κατανόηση.

Ο κ. Λάγιος εκφράζει υποστήριξη προς τον δημοσιογράφο εξετάζοντας λεπτομερώς την παραπληροφόρηση στην δήλωσή του. Συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο Γιώργος Λάγιος δημοσίευσε ιστορίες που επαναδημοσιεύτηκαν από το Δημήτρη Παπανώτα στο προφίλ του. «Προηγούμενο ανακοινώνω ότι δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς είπε ο κ. Παπανώτας για το πως τον απέρριψαν από το ψηφοδέλτιο Ευρωβουλευτών, ότι αν μια γυναίκα επιλέγει να είναι με έναν κακοποιό, που την κακοποιεί και εκείνη διαλέγει να το ανέχεται χωρίς να μιλάει, τότε είναι δικό της πρόβλημα. Που εντοπίζεται η ανακρίβεια;»

«Ξέρω ότι πολλοί ψυχολόγοι θα αντιδράσουν, όμως είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι η ύπαρξη πολλών κακοποιών από την μία, και η ύπαρξη ατόμων που ανέχονται την κακοποίηση από την άλλη, αποτελούν διαφορετικά θέματα με διαφορετικές αιτίες. Είναι προφανές ότι όταν επιλέγεις να παραμένεις σε μια τέτοια κατάσταση, το πρόβλημα είναι δικό σου».

Snapinsta.app 243252885 601478104229573 6222198037177458037 n 1080

«Κάποιοι celebrities, επιστήμονες, ψυχολόγοι κ.ά., που ασχολούνται μετoo, να καταδικάζουν τέτοια political correct statements. Έχετε μπερδέψει τι σημαίνει πραγματικά η έννοια του «political correct». Πρέπει να εξετάζουμε τα επιχειρήματά μας με λογική, επιχειρήματα και επιστήμη πριν από την αντίδραση του τύπου «είμαστε στο πλευρό των θυμάτων», χωρίς να έχουμε αξιολογήσει τι ακριβώς διατυπώνεται. Θέμα συζήτησης είναι η επιλογή του ίδιου του θύματος να αλλάξει την κατάσταση» καταλήγει ο Γιώργος Λάγιος στη διαδικτυακή ανάρτησή του σχετικά με την αποκλεισμό του Δημήτρη Παπανώτα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ