Υπόθεση Τζον Γουέιν Μπόμπιτ: Ο ακρωτηριασμός του μορίου του από την σύζυγό του

Υπόθεση Τζον Γουέιν Μπόμπιτ: Ο ακρωτηριασμός του μορίου του από την σύζυγό του

Πέρασαν περισσότερα από τρεις δεκαετίες από την ημέρα που ο Τζον Γουέιν Μπόμπιτ υπέστη ακρωτηριασμό του μορίου του από τη σύζυγό του, Λορίνα. Αυτό το εγκληματικό περιστατικό έγινε παγκοσμίως γνωστό. Ο πρώην πεζοναύτης, ηλικίας 57 ετών σήμερα και κατοικών στη Φλόριντα, αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο Sun πως υπέφερε από τοξική περιφερική πολυνευροπάθεια, που οφείλεται στη μολυσμένη με τοξικές ουσίες θητεία του στη βάση Camp Lejeune στη Βόρεια Καρολίνα δεκαετία του ’80.

Η πάθηση του προκάλεσε ζημιά στο περιφερικό νευρικό σύστημα του, που μεταφέρει σήματα ανάμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και τα άλλα μέρη του σώματος. Επίσης, υποφέρει από οστεομυελίτιδα, που απαιτεί μεταμόσχευση δέρματος. Ο Τζον ανέφερε πως έχει υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις, με την τελευταία να περιλαμβάνει την ακρωτηρίαση των υπολοίπων δαχτύλων των ποδιών του το 2023, καθιστώντας τον ανίκανο να εργαστεί.

«Δεν συμπεριφερόμουν όπως θα έπρεπε»

Σύμφωνα με τη Sun, ο 55χρονος που πλέον φοράει ειδικά παπούτσια και περπατά κουτσαίνοντας, αγωνίζεται να λάβει μέρος από τα αποζημιωτικά 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον νόμο που υπέγραψε ο Biden το 2022 για την αποζημίωση των επηρεαζόμενων στρατιωτών. Σε συνέντευξή του, ανέφερε τα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που προκάλεσε το μολυσμένο νερό στη βάση της Βόρειας Καρολίνα. Επίσης, αναφέρθηκε στον ακρωτηριασμό από τη σύζυγό του, υποδηλώνοντας τη σύνδεση με την δύσκολη σχέση που είχαν εξαιτίας του στρατού.

Η υπόθεση που σόκαρε τον κόσμο

Τη νύχτα της 23ης Ιουνίου 1993, η σύζυγος του Τζον, Λορίνα, πραγματοποίησε επίθεση κατά αυτού, καθώς υποστήριξε ότι υπέφερε από κακοποίηση και βιαιοπραγίες. Η δίκη της ολοκληρώθηκε με αθωωτική απόφαση, λόγω «προσωρινής παραφροσύνης». Το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο σε διάφορα μέσα ενημέρωσης εποχής. Η Λορίνα κομμάτια του πέους του άνδρα της και αναχώρησε. Αργότερα απελήφθη το κομμένο μόριο και εκτέθηκε σε νοσοκομείο για επανασύνδεση. Και οι δύο πρωταγωνιστές αναδομήθηκαν στη δημοσιότητα μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων.

«Το σώμα μου δεν άντεχε. Το μυαλό μου δεν άντεχε. Φοβόμουν πολύ και έτσι ξέσπασα»

Η Λορένα εξήγησε ότι αποφάσισε να πράξει όπως έκανε εκείνη το βράδυ, λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς του. Ένα δεκαπενθήμερο αφού την αθώωσαν, αποκτά οργανισμό για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ο πρώην άνδρας της μετά τη νοσηλεία, έγινε ηθοποιός ερωτικών ταινιών, προσπαθώντας να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά εκείνη το απέρριψε. Πλέον επικεντρώνεται στη θετική ζωή της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ