Τζο Μπάιντεν γκάφα: Ποια λέξη ξέχασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν γκάφα: Ποια λέξη ξέχασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν: Ξέχασε το όνομα της Χαμάς

Κάτι άλλο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγινε ξανά viral. Μετά από μόλις 24 ώρες από το σκάνδαλο με τον Φρανσουά Μιτεράν – υποστήριξε ότι είχε μιλήσει μαζί του μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ (μπερδεύοντας τον με τον Μακρόν), ξέχασε το όνομα της Χαμάς. Η φωνή του φαινόταν χαμένη και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την ομιλία του. “Υπάρχει ένα κίνημα, και δεν θέλω, δεν θέλω, θέλω να προσέξω τα λόγια μου…”, είπε όταν ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κοιτάζοντας αδιάφορα. “Υπάρχει ένα κίνημα, υπάρχει… Μια απάντηση από τους ε…”, πρόσθεσε, κάνοντας μια ακόμα μεγάλη παύση.
“Υπάρχει μια απάντηση… από… τους αντιπάλους, αλλά…”, συνέχισε, προκαλώντας αμηχανία στους δημοσιογράφους. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κοίταξε προς τα αριστερά του ακούγοντας κάποιον από τους συνεργάτες του να του θυμίζει το όνομα της Χαμάς. “Ναι, από τη Χαμάς, συγγνώμη…”, είπε. Ένα στέλεχος των Δημοκρατικών, Ντιν Μπένσον Φίλιπς – ο οποίος ανταγωνίζεται για την προεδρία του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές – έγραψε στα social media: “Το 2016, ο Τζο Μπάιντεν έκανε τη λάθος απόφαση να μην είναι υποψήφιος και το 2024 παίρνει τη λάθος απόφαση να είναι υποψήφιος. Μου προκαλεί άγχος, αλλά κάποιος στην Ουάσιγκτον πρέπει να είναι ειλικρινής και να πει αυτό που γνωρίζει ολόκληρη η χώρα. Συγκρίνετε την παρουσία του στο συνέδριο του 2016 με τη σημερινή εικόνα, και μετά σκεφτείτε πως θα είναι 5 χρόνια στο μέλλον”.
“Δέχομαι κριτική επειδή είμαι ειλικρινής και λέω δυνατά αυτά που ψιθυρίζονται. Θαυμάζω τον πρόεδρο μας. Τον ψήφισα και τον στήριξα στην εκλογή του. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν ήρθε στο σπίτι μου. Ήταν πολύ ωραίος με την οικογένειά μου, όπως και με τη χώρα μας. Αλλά ντροπή σε όλους εσάς που προσποιείστε ότι όλα είναι εντάξει. Μας οδηγείτε – και τον οδηγείτε – σε μια καταστροφή, και το ξέρετε καλά”, πρόσθεσε. Ίσως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι φωνές εντός των Δημοκρατικών που ζητούν την αποστρατεία του Μπάιντεν από τις προεδρικές εκλογές αυξάνονται, ενώ υπάρχουν φήμες ότι η Μισέλ Ομπάμα ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια.

Πηγή: [Twitter](https://twitter.com/deanbphillips/status/1755244181981675587?ref_src=twsrc%5Etfw)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ