Τραγικό Συμβάν με Πέντε Νεκρούς Σκιέρ στην Ελβετία

Τραγικό Συμβάν με Πέντε Νεκρούς Σκιέρ στην Ελβετία

Πέντε σκιέρ βρέθηκαν νεκροί στις ελβετικές Άλπεις, καθώς πάγωσαν μέχρι θανάτου ενώ προσπαθούσαν να προστατευτούν από καταιγίδα σε μια σπηλιά που είχαν φτιάξει στο χιόνι. Η ομάδα των έξι σκιέρ, που περιλάμβανε άτομα ηλικίας από 21 έως 58 ετών, είχε αναχωρήσει από το Ζερμάτ με στόχο την πόλη Αρόλα, κοντά στο Μάτερχορν.

Ένα μέλος της ομάδας εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά λόγω της έντονης καταιγίδας οι διασώστες δυσκολεύτηκαν να φθάσουν εγκαίρως. Με την άφιξη της ομάδας διάσωσης, πέντε από τους σκιέρ βρέθηκαν νεκροί. Εξακολουθεί η έρευνα για τον έκτο αγνοούμενο.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν αντίξοες, με ισχυρούς ανέμους, βαρύ χιόνι και υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδας. Η προσπάθεια διάσωσης αναγκάστηκε να ακυρωθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η αναζήτηση συνεχίζεται για τον έκτο σκιέρ που αγνοείται, με ελικόπτερα και ειδικούς ορειβάτες να συμμετέχουν στην αποστολή. Η περιοχή είναι επικίνδυνη και απαιτητική για τους σκιέρ και ορειβάτες, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί τραγωδίες λόγω καιρικών συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ