Τεράστια διαρροή αρχείων: Αποκαλύπτονται 26 δισεκατομμύρια προσωπικά δεδομένα

Τεράστια διαρροή αρχείων: Αποκαλύπτονται 26 δισεκατομμύρια προσωπικά δεδομένα

Μια τεράστια διαρροή δεδομένων στο διαδίκτυο, γνωστή ως η “Μητέρα όλων των παραβιάσεων”, αποκάλυψε ότι 26 δισεκατομμύρια αρχεία έχουν διαρρεύσει από ιστότοπους όπως το Twitter, το Linkedin και το Dropbox. Ερευνητές κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν για την πιθανή διαρροή προσωπικών δεδομένων στην “Μητέρα όλων των παραβιάσεων”, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πάνω από 26 δισεκατομμύρια ευαίσθητες πληροφορίες έχουν εκτεθεί σε αυτή που θεωρείται η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων όλων των εποχών. Οι αρχικές μελέτες των δεδομένων υποδηλώνουν ότι πρόκειται για συλλογή προηγούμενων παραβιάσεων. Μεταξύ των διαρρεύσεων αρχείων περιλαμβάνονται δεδομένα από το QQ της Tencent, το Weibo και πολλούς ακόμη ιστότοπους παγκοσμίως, καθώς και από διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς.

code 1568556 1920

Ανησυχία για τις επιθέσεις και την ανάγκη για ενημέρωση

Οι ερευνητές επισημαίνουν τον κίνδυνο που συνιστά η διαρροή αυτών των δεδομένων, καθώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από επιτιθέμενους για κλοπή ταυτότητας, απάτες και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι διαρροές αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα μαζικό κύμα εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

code 1689066 1920

Συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ειδικοί κυβερνοασφάλειας συνιστούν στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους και να χρησιμοποιήσουν διπλή επαλήθευση σε όλους τους λογαριασμούς τους. Επίσης, υπογραμμίζουν τη σημασία της περιορισμένης κοινοποίησης προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, καθώς και την προσοχή σε ηλεκτρονικά μηνύματα που μπορεί να συνδέονται με απάτες.

code 4333398 1920

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ