Ταρακουνημένος Γάλλος σεφ διαχείρισης πολυτελούς ξενοδοχείου του Μπιαρίτς κατηγορείται για βασανιστήριο εργαζομένου

Ταρακουνημένος Γάλλος σεφ διαχείρισης πολυτελούς ξενοδοχείου του Μπιαρίτς κατηγορείται για βασανιστήριο εργαζομένου

Ένας σεφ που εργαζόταν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική Γαλλία απολύθηκε μετά από ένα ανησυχητικό περιστατικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Hyatt. Οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα εξευτελιστικό περιστατικό με έναν εργαζόμενο στην κουζίνα, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο. Ακόμα κι αν δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής καμία καταγγελία, η εισαγγελία άρχισε προκαταρκτική έρευνα για σεξουαλική επίθεση και βιαιοπραγία. Ο σεφ, Ορελιάν Λαρζό, 31 ετών, απολύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου μετά το περιστατικό που συνέβη στο εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου Hôtel du Palais, το οποίο τιμήθηκε πέρυσι με ένα αστέρι Μισελέν.

Σύμφωνα με αναφορές, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου στον χώρο της κουζίνας, όπου ένας νεαρός εργαζόμενος ήταν δεμένος, γυμνός, σε μια καρέκλα, με ένα μήλο στο στόμα και ένα καρότο ανάμεσα στους μηρούς, μπροστά στους άλλους μάγειρες και τον Λαρζό. Τα βίντεο διαγράφηκαν μετά την ανάρτηση τους σε κοινωνικά δίκτυα.

 Επίσημη ανακοίνωση του Ξενοδοχείου

«Η διοίκηση του Hôtel du Palais ενημερώθηκε για το περιστατικό που συνέβη στο ξενοδοχείο και για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν», ανέφερε μια εκπρόσωπος του ομίλου Hyatt, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο. «Αυτό το γεγονός δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες για τις οποίες μαχόμαστε. Η διενέργεια έρευνας κατέστησε αναγκαίες ορισμένες αποφάσεις. Η ασφάλεια, η υγεία και η ευημερία των υπαλλήλων, των πελατών και των συνεργατών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», πρόσθεσε, χωρίς να κάνει άλλα σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ