Ταϊβάν: Αναφορά σεισμού – Τουλάχιστον 12 νεκροί και πάνω από 700 εγκλωβισμένοι

Ταϊβάν: Αναφορά σεισμού – Τουλάχιστον 12 νεκροί και πάνω από 700 εγκλωβισμένοι

Σήμερα (05/04), οι διασώστες στην Ταϊβάν εκτάκτως απεγκλώβισαν ατόμα που είχαν παγιδευτεί σε τούνελ και ξενοδοχείο, ενώ εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην επαρχία Χουάλιεν, στο χειρότερο σε 25 χρόνια. Οι νεκροί από τον σεισμό ανέρχονται πλέον σε 12, με επιπλέον ανθρώπους να παραμένουν παγιδευμένοι λόγω πτώσης βράχων και κατολισθήσεων σε εθνικό πάρκο.

Έγιναν περίπου 50 μετασεισμοί κατά τη διάρκεια της νύκτας, με ορισμένους να αισθάνονται μέχρι την Ταϊπέι.

Στο μεταξύ, έργα κατεδάφισης ξεκίνησαν στην πόλη Χουάλιεν σε κτίριο που είχε πάρει κλίση μετά τον σεισμό. Πάνω από 700 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα, με 18 ακόμη να αναζητούνται.

Οι διασώστες επιβεβαίωσαν την ασφάλεια περίπου 400 ατόμων σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν βοήθεια και σε άλλους εγκλωβισμένους. Οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων πτώσεων βράχων λόγω βροχής, ενώ εργάζονται επίσης να απεγκλωβίσουν ατόμα από το φαράγγι Ταρόκο.

Οι σεισμοί συχνά είναι φαινόμενο στην Ταϊβάν λόγω της γεωλογικής της θέσης, με τον αντισεισμικό κανονισμό της χώρας να είναι αυστηρός. Προηγούμενα σεισμικά γεγονότα είχαν προκαλέσει στο παρελθόν σοβαρές ζημιές και απώλειες ζωών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ