Συμπτώματα καρκίνου παχέος εντέρου: Η συγκλονιστική ιστορία 34χρονου

Συμπτώματα καρκίνου παχέος εντέρου: Η συγκλονιστική ιστορία 34χρονου

Ένας άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου σε ηλικία 29 ετών, ανησυχώντας ότι οφείλει την ασθένειά του στη διατροφή του με fast food και κόκκινο κρέας. Ο 34χρονος Τζο Φαράτζις από το Λος Άντζελες ανακοίνωσε το 2019 ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου τετάρτου σταδίου. Αγνοώντας τα συμπτώματα για πολλά χρόνια, όπως έναν αμβλύ πόνο στην κοιλιά του και κηλίδες αίματος στα επιμέρους τουαλέτας, αποτελεί ένα από τα θύματα της αύξησης των κρουσμάτων καρκίνου παχέος εντέρου μεταξύ ενηλίκων κάτω των 50 ετών, που ορισμένοι γιατροί αποδίδουν σε κακές διατροφικές συνήθειες και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Ο Φαράτζις δήλωσε στην Daily Mail: “Πιστεύω αληθινά ότι εγώ προκάλεσα τον καρκίνο του παχέος εντέρου μου. Η διατροφή μου βασιζόταν σε επεξεργασμένα τρόφιμα και κόκκινο κρέας, με ατελείωτα σάντουιτς και σνακ μέχρι αργά το βράδυ. Κατανάλωνα πολύ κόκκινο κρέας, γεγονός που πιστεύω πως ήταν ο κύριος παράγοντας που οδήγησε στον καρκίνο του παχέος εντέρου μου”.

Έρευνες δείχνουν

Σύμφωνα με μελέτες, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου παχέος εντέρου. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν 29% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Συμπτώματα που αγνοήθηκαν

Ο Φαράτζις αντιμετώπισε συμπτώματα από τα 29 χρόνια του, αλλά καθυστέρησε να αντιδράσει. Τελικά, μετά από σοβαρής φύσεως ενδείξεις, διαγνώστηκε με καρκίνο. Υποβλήθηκε σε πολλαπλές θεραπείες, με περίπλοκες επεμβάσεις στους πνεύμονές του, καθιστώντας τη μάχη του ακόμα πιο ανυπέρβλητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ