Σπίτια με 1 ευρώ στην Ιταλία: Η πραγματική εμπειρία στη Σικελία

Σπίτια με 1 ευρώ στην Ιταλία: Η πραγματική εμπειρία στη Σικελία

Σπίτια με 1 ευρώ στην Ιταλία: Αγοραστές μιλούν στο CNBC για την εμπειρία τους

Στη Σικελία, πόλεις με εγκαταλελειμμένα αρχοντικά προσελκύουν νέους αγοραστές που αγοράζουν ακίνητα με σύμβολική τιμή 1 ευρώ. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να φτάσει ακόμα και σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνιση του σπιτιού. Αμερικανοί πελάτες που τόλμησαν αυτή την αγορά περιγράφουν στο CNBC την περιπέτειά τους. Όπως η Meredith Tabbone, 44 ετών, από το Σικάγο, που αγόρασε σπίτι στη Sambuca di Sicilia με μόλις 1 ευρώ ύστερα από πολλές δυσκολίες και δαπάνες ανακαίνισης.

Παράλληλα, οι εξόδοι για μεσίτες και διαδικασίες αγοράς ανεβάζουν το κόστος: από την αρχική τιμή του 1 ευρώ φτάνει στα 3.300 ευρώ. Οι αγοραστές πρέπει να έχουν υπόψη τους τις δαπάνες για ανακαίνιση που μπορεί να φτάσουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό το ανέφερε και η Rubia Daniels, 50 ετών, από την Καλιφόρνια, που αγόρασε τρία σπίτια στο Mussomeli με 1 ευρώ και έχει ήδη ξοδέψει πολλά χρήματα για την ανακαίνιση ενός από αυτά.

Συμβουλή για τους αγοραστές

Η πιο σημαντική συμβουλή προς τους επίδοξους αγοραστές είναι να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του ακινήτου, αντί να επιχειρούν από μακριά. Είναι σημαντικό να είναι ενεργά εμπλεγμένοι σε αυτή τη διαδικασία για να αποφευχθούν προβλήματα και παρεξηγήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ