Ρεκόρ Γκίνες: Αναγνώρισαν το λάθος τους για το «όχι» στον Γάλλο που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα

Ρεκόρ Γκίνες: Αναγνώρισαν το λάθος τους για το «όχι» στον Γάλλο που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με πλήθος δημοσιευμάτων, του έδωσαν τελικά το ρεκόρ – Τι δήλωσε εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες

Οι υπεύθυνοι των Ρεκόρ Γκίνες αναθεώρησαν την απόφασή τους για την προσπάθεια του Richard Plaud από τη Γαλλία, ο οποίος προσπάθησε να φτιάξει τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα. Μετά τη δημοσιοποίηση του λόγου για τον οποίο απέρριψαν την προσπάθειά του, αναγνώρισαν ότι ήταν υπερβολικοί και έδωσαν το ρεκόρ στον 47χρονο Γάλλο. Ένας εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε στο Sky News: «Η διαδικασία αυτή είναι η απόδειξη της ισότητας απέναντι σε όσους επιχειρούν ένα Ρεκόρ Γκίνες παντού στον κόσμο. Ύστερα από επανεξέταση, φαίνεται ότι ήμασταν υπερβολικοί στην εφαρμογή των κανόνων σε αυτή την περίπτωση».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε το Ρεκόρ Γκίνες στον Richard και επίσης διορθώσαμε ορισμένες αντιφάσεις στους κανόνες μας, επιτρέποντας πλέον την κοπή και το σχηματισμό σπίρτων όπως κρίνουν οι μοντελιστές». Ο εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Richard θα δεχθεί τα συγχαρητήρια εκ μέρους τους.

Τι προηγήθηκε

Η αναθεώρηση της απόφασης των Ρεκόρ Γκίνες προήλθε από την οργή του Richard Plaud από τη Γαλλία. Η απόφαση της επιτροπής να μην αναγνωρίσει ως ρεκόρ την κατασκευή ενός ύψους 7,19 μέτρων Πύργου του Άιφελ από σπίρτα προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Plaud χρειάστηκε συνολικά 8 χρόνια και περισσότερα από 700.000 σπίρτα για να φτιάξει τον Πύργο του Άιφελ που παρουσίασε στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα της 100ης επετείου του θανάτου του μηχανικού που κατασκεύασε το πραγματικό μνημείο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του 47χρονου Γάλλου, η επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες είχε αρχικά αναφέρει ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε δεν ήταν διαθέσιμα στην αγορά και είχαν υποστεί τροποποιήσεις, επισημαίνοντας την αδικία της απόφασης. Η απογοήτευσή του εκφράστηκε με τα λόγια: «Πείτε μου πώς 706.900 σπίρτα που κόλλησα ένα προς ένα, δεν είναι σπίρτα. Ο Πύργος μου θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι στα 7,19 μέτρα για πολλά χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ