Πυροσβέστες από το Εξωτερικό: Ανέρχονται σε 556 από 12 Χώρες της ΕΕ

Πυροσβέστες από το Εξωτερικό: Ανέρχονται σε 556 από 12 Χώρες της ΕΕ

Πυροσβέστες από το Εξωτερικό: Δημιουργείται ειδικός στόλος με 28 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα σε 10 κράτη μέλη

Πάνω από 500 πυροσβέστες από 12 χώρες της Κομισιόν θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή σε καίριες τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία για την καταπολέμηση των πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι. Ένας ειδικός στόλος από 28 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα έχει σταθμεύσει σε 10 κράτη μέλη για άμεση υποστήριξη.

Αυτό το προληπτικό μέτρο ενισχύει την ετοιμότητα της Ευρώπης στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και μειώνει τις καταστροφικές επιπτώσεις τους, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ σε τέτοιες καταστάσεις κρίσης. Επιπλέον, η ΕΕ έχει συγκεντρώσει έναν ειδικό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών rescEU για το καλοκαίρι, που αποτελείται από 28 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα σταθμευμένα σε 10 κράτη μέλη.

Ο στόλος περιλαμβάνει:

  • Αεροσκάφη και ελικόπτερα από πολλές χώρες της ΕΕ, όπως Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία κ.α.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προβλέψει 600 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση 12 νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων στο μέλλον και τη χρηματοδότηση ελικοπτέρων από την ΕΕ για την ενίσχυση του εναέριου πυροσβεστικού στόλου. Αυτά τα μέτρα υπογραμμίζουν τη δέσμευση της ΕΕ να ενισχύσει την ικανότητά της στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ