Πυρκαγιά στη Δανία: Φωτιά στο Ιστορικό Κτήριο του Χρηματιστηρίου

Πυρκαγιά στη Δανία: Φωτιά στο Ιστορικό Κτήριο του Χρηματιστηρίου

Πυρκαγιά στη Δανία: Μεταφέρονται τα Έργα Τέχνης που Βρίσκονται Εντός

Από νωρίς το πρωί ξέσπασε μία μεγάλη πυρκαγιά στο ιστορικό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης στην Δανία, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες αναστήλωσης. Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο πυργίσκος στην οροφή φαίνεται τυλιγμένος στις φλόγες. Το εμβληματικό διακοσμητικό στοιχείο στην κορυφή, με τους δράκους, κατέρρευσε περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της φωτιάς. Η φωτιά ξέσπασε στο κτίριο Borsen, που χτίστηκε το 1625 και σήμερα στεγάζει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας, με τη δυνατότητα ενοικίασης των χώρων για εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Morten Skærbæk, η πυρόσβεση δυσκολεύεται από τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί γύρω από το κτίριο για τις εργασίες. Πολίτες μπήκαν μέσα για να σώσουν πίνακες και έργα τέχνης. Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι “400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς τυλίχτηκαν στις φλόγες”. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Το Εμπορικό Επιμελητήριο ανέφερε: “Το Χρηματιστήριο καιγόταν”.

Η αστυνομία ζήτησε να αποφεύγεται η οδήγηση στο κέντρο της πόλης, με την κοντινή πλατεία να εκκενώνεται. Το κτήριο βρίσκεται δίπλα στο κοινοβούλιο και το παλάτι. Περίπου 400 χρόνια ιστορίας καταστράφηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ