Πρώτο στην πρόθεση ψήφου παραμένει το κόμμα της Μελόνι

Πρώτο στην πρόθεση ψήφου παραμένει το κόμμα της Μελόνι

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, το οποίο ηγείται από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, παραμένει στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Swg. Ωστόσο, παρατηρείται μια ελαφρά μείωση στο ποσοστό του, μετά από μια εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τα Αδέλφια της Ιταλίας έχουν προσελκύσει το 28,2% της πρόθεσης ψήφου, σε σύγκριση με το προηγούμενο 29,4%.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατατάσσεται ως η δεύτερη πολιτική δύναμη με ποσοστό 20,1%, παρουσιάζοντας σταθερότητα στην ψηφοφορία. Το τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει καταφέρει να πείσει το 16,9% των ερωτηθέντων και σημειώνει αύξηση κατά 0,6% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Λέγκα έχει επιλεγεί από το 9,4% των ερωτηθέντων, παρουσιάζοντας μια μικρή μείωση της τάσης κατά 0,3%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια, που ιδρύθηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πριν από τρεις δεκαετίες, έχει καταγράψει σημαντική πτώση από το 7,2% της προηγούμενης εβδομάδας στο 6,4%.

Το κόμμα Δράση αποτελεί την πέμπτη πολιτική δύναμη με ποσοστό 3,5% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους ακολουθεί στην έκτη θέση με ποσοστό 3,3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ