Πατέρας στο Πακιστάν συνελήφθη για τον φόνο της 18χρονης κόρης του λόγω εμφάνισής της σε βίντεο στα social media

Πατέρας στο Πακιστάν συνελήφθη για τον φόνο της 18χρονης κόρης του λόγω εμφάνισής της σε βίντεο στα social media

Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του, με την κατηγορία ότι ακολούθησε τις συστάσεις των οικογενειών τους. Αυτό συνέβη επειδή η κόρη εμφανιζόταν σε ένα βίντεο που είχε δημοσιευτεί στα social media, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας την πυροβόλησε και τη σκότωσε πέρασμένη εβδομάδα στην κοιλάδα Κόλαϊ-Πάλας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με την επικύρωση και την σύσταση των συγγενών της.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, έγινε επίσης αίτημα για την εκτέλεση της φίλης της 18χρονης γυναίκας, η οποία εμφανιζόταν μαζί της στο βίντεο, αλλά η αστυνομία την έσωσε. Ο πατέρας της, η ονομαζόμενος Αρσλάν Μοχσίν, και τρεις συγγενείς συνελήφθησαν και παρουσιάστηκαν μπροστά στο δικαστήριο, ανέφερε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Μασούντ Χαν. Υπάρχει επίσης προοπτική για περαιτέρω συλλήψεις. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες στο Πακιστάν γίνονται θύματα τέτοιων εγκλημάτων, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές της χώρας.

Απαίτηση για αυστηρή τιμωρία

Στις περιοχές που ζουν φυλές, η δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο γυναικών θεωρείται ευαίσθητο θέμα. Η ανταπόκριση του Reuters δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τις οικογένειες ή τους πρεσβυτέρους που εμπλέκονται στην υπόθεση για σχόλια. Βουλευτές στο Πακιστάν έκαναν λόγο για αυστηρή τιμωρία για τους υπόπτους δολοφόνους, ενώ οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη διάρκεια και την επιτυχία της χώρας στην εξάλειψη αυτών των εγκλημάτων.

Παρά τους αυστηρότερους νόμους και την κοινωνική αντίδραση στο Πακιστάν, οι φόνοι για λόγους τιμής συνεχίζονται. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν αναφέρει 384 περιπτώσεις μόνο το 2022, σύμφωνα με τη Νάντια Ράχμαν. “Η κυβέρνηση του Πακιστάν και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρέπει να προστατεύσουν τους επιζώντες και να διώξουν τους ένοχους χωρίς να αντιμετωπίσουν ποινές θανάτου”, προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ