Ο Ζελένσκι προσκαλεί τον Τραμπ στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προσκαλεί τον Τραμπ στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τις ΗΠΑ να παράσχουν περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία. Επιπλέον, ο Ζελένσκι κάλεσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μεταβεί στη χώρα του για να δει μόνος του το μέγεθος της σύγκρουσης. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες μπορεί να συμπλακούν σε μια ευρύτερη σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν η Ουάσιγκτον δεν αυξήσει την υποστήριξή της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προτράπηκε να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για πρόσθετες δαπάνες, μεγάλο μέρος των οποίων θα προορίζεται για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, πρότεινε δικό της σχέδιο χρηματοδότησης, το οποίο όμως δεν περιλάμβανε αύξηση της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι καλεί τον Τραμπ να επισκεφθεί την Ουκρανία

Ο πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να επισκεφθεί την Ουκρανία και να δει τις συνέπειες της σύγκρουσης μετά την ρωσική εισβολή το 2022. Ο Τραμπ έχει ασκήσει έντονη κριτική για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και έχει υποσχεθεί ότι, εάν επανεκλεγεί το 2024, θα τερματίσει τον πόλεμο σε 24 ώρες.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη με τον Πούτιν και τόνισε την ανάγκη για αυξημένη υποστήριξη από την Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ