Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε μιάμιση ώρα: Το νέο αεροπλάνο Halcyon που θα επαναπροσδιορίσει τα ταξίδια

Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε μιάμιση ώρα: Το νέο αεροπλάνο Halcyon που θα επαναπροσδιορίσει τα ταξίδια

Οι πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο θα μπορούν να διαρκούν μόλις μια ώρα και μισή, με το νέο αεροσκάφος Halcyon να είναι επιβατικό και να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει συνολικά 20 άτομα σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη σε ρεκόρ χρονικά διαστήματα.

Το 2029, αναμένεται να είναι έτοιμο ένα επαναστατικό επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο θα επιτρέπει σε κάποιους να εκτελούν υπερηχητικές πτήσεις που θα συντομεύουν τις αποστάσεις δραματικά. Η εταιρεία Hermeus, ιδρύθηκε το 2018 στην Ατλάντα, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμπορικών υπερηχητικών αεροσκαφών. Η αποστολή της είναι να επιταχύνει αισθητά τα αεροπορικά ταξίδια μέσω της ανάπτυξης αεροσκαφών πολλαπλής διπλής χρήσης ικανών Mach 5.

Τον Μάρτιο του 2021, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία Space Act με τη NASA για την έρευνα και ανάπτυξη αεροσκαφών υψηλής ταχύτητας. Λίγους μήνες μετά, υπέγραψε σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, εξασφαλίζοντας πλήρη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του πρώτου υπερηχητικού αεροσκάφους με το όνομα Quarterhorse.

20 άτομα σε διάφορα μέρη του πλανήτη σε χρόνο ρεκόρ

Ο επόμενος στόχος της Hermeus είναι το αεροσκάφος Halcyon, το οποίο θα είναι επιβατικό και θα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 20 άτομα σε διάφορα μέρη του πλανήτη σε χρόνο ρεκόρ. Το Halcyon θα είναι ικανό να ταξιδεύει σε 125 υπερωκεανικές διαδρομές σε ταχύτητες πέντε φορές γρηγορότερες από οποιοδήποτε άλλο αεροπλάνο σήμερα. Τα υπερηχητικά ταξίδια έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ ετησίως, επιταχύνοντας αισθητά την ταχύτητα του εμπορίου και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ