Ναγκόρνο Καραμπάχ εκεχειρία: Ο Πούτιν εκφράζει την αναμονή για μια ειρηνική επίλυση της κατάστασης

Ναγκόρνο Καραμπάχ εκεχειρία: Ο Πούτιν εκφράζει την αναμονή για μια ειρηνική επίλυση της κατάστασης

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Vedomosti, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία επιδιώκει να διευθετήσει ειρηνικά την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Πούτιν είναι σε επαφή με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση και επιβεβαίωσε ότι η ρωσική ειρηνευτική δύναμη κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αμάχους.

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν στενή επαφή με όλες τις πλευρές και παρέχουν βοήθεια στους αμάχους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στην κύρια βάση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ βρίσκονται 2.261 άμαχοι, εκ των οποίων 1.049 είναι παιδιά.

Ο Πασινιάν αναφέρει ότι η Αρμενία δεν συμμετείχε στη συμφωνία εκεχειρίας

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε ότι η Αρμενία δεν συμμετείχε στη σύνταξη της συμφωνίας εκεχειρίας, αλλά υποστήριξε την ανάγκη για την παύση των μαχών. Ο Πασινιάν ευελπιστεί ότι η στρατιωτική κλιμάκωση θα τερματιστεί και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η Άρμενια δεν έχει στρατιωτικές μονάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον Αύγουστο του 2021, αντίθετα με την Αζερμπαϊτζάν που ισχυρίζεται το αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ