Μακελειό στο Μέιν των ΗΠΑ: Ένοπλος προξένησε την απώλεια ανθρώπινων ζωών σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες

Μακελειό στο Μέιν των ΗΠΑ: Ένοπλος προξένησε την απώλεια ανθρώπινων ζωών σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες

Ένας ένοπλος προξένησε τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε διάφορα σημεία του Λούιστον στο Μέιν των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη βράδυ. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος σύμφωνα με την αστυνομία. Πιστεύεται ότι ο ύποπτος σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλα 50 σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας μπόουλινγκ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Ο ύποπτος φαίνεται να βρίσκεται στο Λούιστον, και η αστυνομία της περιοχής συνιστά στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειδωμένοι και να αναζητήσουν καταφύγιο.

Φωτογραφία του δράστη

Μια φωτογραφία που εκδόθηκε από την αστυνομία δείχνει έναν άνδρα με αυτόματη τουφέκι τύπου AR-15 και οπτικό λέιζερ να εισέρχεται στο κέντρο αναψυχής Sparetime, φορώντας μαύρο στρατιωτικό παντελόνι και καφέ μπλούζα. Το πρόσωπό του είναι ξεκάθαρο. Η γειτονική πόλη Όμπερν έχει επίσης τεθεί σε κατάσταση αποκλεισμού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αριθμός των νεκρών είναι 22, ενώ το CNN είχε αναφέρει αρχικά 16 θύματα. Ο απολογισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά τα νοσοκομεία του Μέιν ανέφεραν ότι έχουν δεχθεί αρκετά θύματα.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον πιθανό ύποπτο ως τον Ρόμπερτ Καρντ, 40 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Λούιστον, ο δράστης θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος. Οι αρχές του Μέιν περιγράφουν τον Καρντ ως πιστοποιημένο εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων και μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ. Προηγουμένως, νοσηλεύτηκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες το περασμένο καλοκαίρι. Οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ένα λευκό Subaru Outback με μαύρο εμπρός προφυλακτήρα.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για τη μαζική δολοφονία που συνέβη στο Μείν. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσει να ενημερώνεται για τα τελευταία γεγονότα. Ο τοπικός εκδότης Sun Journal, επικαλούμενος αστυνομικό εκπρόσωπο, ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί τρεις επιθέσεις σε τρία διαφορετικά μέρη: στο αίθριο Sparetime Recreation, όπου διοργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και πάρτι για παιδιά, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill και σε ένα κέντρο διανομής του σούπερ μάρκετ Walmart. Υπάρχουν αναφορές για “πολλούς” τραυματίες και πιθανώς νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ