Κορονοϊός Γερμανία 2023: Επιστρέφει η Covid-19;

Κορονοϊός Γερμανία 2023: Επιστρέφει η Covid-19;

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Γερμανία ξεκίνησε τη διαδικασία των πρώτων εμβολιασμών κατά του Covid-19. Ένα χρόνο αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2022, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργήθηκε στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ιατρικά τεστ σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Όμως, τι συμβαίνει τον Σεπτέμβριο του 2023; Επιστρέφει η πανδημία;

Κατά συνέπεια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επίσημα ανακοίνωσε τη λήξη της πανδημίας. Ο κόσμος διασχίζει μια πολιτική και κλιματική κρίση, ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι στη Γερμανία ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η κατάσταση είναι σταθερή», αλλά…

Ο καθηγητής Στέφαν Κλόυγκε, Διευθυντής της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hamburg-Eppendorf δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος άνεσης. “Περιθάλπουμε 182 ασθενείς με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, με το 1% αυτών να αντιμετωπίζει πνευμονία από τον κορονοϊό. Παρατηρούμε μια σταθερή κατάσταση, αν και παρουσιάζουμε αύξηση λοιμώξεων στο περιβάλλον και τους ασθενείς τις τελευταίες εβδομάδες”, αναφέρει.

Παρόλα αυτά, η έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού στα νοσοκομεία μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ