Προτείνεται επίδομα 20.000 ευρώ για όλους τους 18χρονους από τον υπουργό Εργασίας

Προτείνεται επίδομα 20.000 ευρώ για όλους τους 18χρονους από τον υπουργό Εργασίας

Η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίαθ, πρότεινε να χορηγείται ένα επίδομα ύψους 20.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που συμπληρώνει τα 18 ετών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για σπουδές, κατάρτιση ή τη δημιουργία επιχείρησης. Η πρόταση, που είναι μέρος της προεκλογικής εκστρατείας, αναμένεται να κοστίσει περίπου 10 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση των πλουσίων. Σκοπός της πρότασης είναι να διασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών για όλους τους νέους ανεξάρτητα από το οικονομικό τους υπόβαθρο.

Η υπουργός ανέφερε ότι ο στόχος είναι να επιτραπεί στους νέους να έχουν μέλλον και σπουδές ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, ανεξάρτητα από την οικογένεια που προέρχονται. Η πρόταση θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους νέους πολίτες της Ισπανίας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική τους κατάσταση και θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση αυτών που κερδίζουν πάνω από τρία εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Ισπανίας, με τον υπουργό Οικονομίας να αναρωτιέται πώς θα χρηματοδοτηθεί η πολιτική αυτή. Το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε την υπουργό ότι δεν επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ