Ατμοσφαιρική Καύση στη Μεσόγειο το 2023: Ρεκόρ θερμοκρασιών αυτή την εβδομάδα

Ατμοσφαιρική Καύση στη Μεσόγειο το 2023: Ρεκόρ θερμοκρασιών αυτή την εβδομάδα

Εκατομμύρια πολίτες και επισκέπτες στη Μεσόγειο προετοιμάζονται για καυτές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα, καθώς ο κυκλώνας Cerberus επεκτείνεται προς τα βόρεια από την έρημο της Σαχάρας. Αναμένεται να φτάσει τους 44 βαθμούς στην Ισπανία, 45 στην Ελλάδα, 42 στην Κύπρο, 38 στην Κροατία και 37 στη Γαλλία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην Ιταλία, ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιταλία, αναμένεται να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Τετάρτη (12/7), ενώ η Σικελία και η Σαρδηνία προβλέπεται να φτάσουν τους 47-48 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για καύσωνα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας. Παρόμοιες θερμοκρασίες αναμένονται και στην Ισπανία, με τη Γρανάδα και τη Κόρδοβα να έχουν 44 και 45 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, ενώ στη Μαγιόρκα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Εκκληση για προστασία από τον καύσωνα στην Ελλάδα

Ο Ερυθρός Σταυρός καλεί τους ανθρώπους να προσέχουν τους ευάλωτους κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα. Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν ενυδατωμένοι, να αποφεύγουν την καφεΐνη και το αλκοόλ, και να είναι προσεκτικοί για πιθανά σημάδια θερμοπληξίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχίσουν για περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ