Καταγγελία του Αμπάς για τον πόλεμο κατά της ύπαρξης των Παλαιστινίων στη Γάζα

Καταγγελία του Αμπάς για τον πόλεμο κατά της ύπαρξης των Παλαιστινίων στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για παράβαση του διεθνούς δικαίου λόγω της επιχείρησης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει τον ισραηλινό στρατό για παραβίαση του διεθνούς δικαίου με τη στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας. Επιπλέον, η Ιορδανία καταδικάζει τη σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως επιτροπή βαρβαρότητας. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος καταγγέλλει έναν πόλεμο κατά της ύπαρξης των Παλαιστινίων και ζητά παρέμβαση για την προστασία των αμάχων στο νοσοκομείο. Επιπλέον, ένας υπουργός Εξωτερικών από την Ιορδανία καταδικάζει την ισραηλινή επιχείρηση και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δράσει.

Περίπου 2.300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, βρίσκονται στο εσωτερικό του νοσοκομείου Αλ Σίφα σε καταστροφικές συνθήκες, χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς για χρήση του νοσοκομείου ως στρατιωτικής βάσης, κάτι που το παλαιστινιακό κίνημα αρνείται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο ενάντια στην ύπαρξη των Παλαιστινίων, κατηγορώντας τον ως έναν πόλεμο ενάντια στην εθνική ταυτότητα και τους κατοίκους της περιοχής. Αναφέρει επίσης τη γενοκτονία που, όπως υποστηρίζει, διεξάγεται υπό το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ