Καταλογίζουνται αποκαλυπτικές εικόνες από τη σφαγή του πολέμου στο Ισραήλ

Καταλογίζουνται αποκαλυπτικές εικόνες από τη σφαγή του πολέμου στο Ισραήλ

Πολλοί βουλευτές της Κνεσέτ δεν μπόρεσαν να αντέξουν την προβολή των σκληρών εικόνων της σφαγής που διαπράχθηκε από τη Χαμάς και άφησαν την αίθουσα λιποθυμώντας. Σύμφωνα με το βίντεο που προβλήθηκε στους βουλευτές από τον ισραηλινό στρατό, φαίνονται επίμονα ντοκουμέντα που έχουν καταγραφεί από τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεών τους, συμπεριλαμβανομένων κραυγών παιδιών από ένα καταφύγιο και της συνομιλίας ενός τρομοκράτη που περιγράφει πώς πυροβόλησε μέχρις εξαντλήσεως. Οι εικόνες ήταν τόσο σοκαριστικές, που πολλοί βουλευτές δεν μπόρεσαν να τις αντέξουν και ξέσπασαν σε κλάματα.

Συντρίβονται βουλευτές και αφήνουν την αίθουσα κλαίγοντας

Καταλογίζονται περιστατικά ολοκληρωτικής αναταραχής, μετά την προβολή των βίαιων επεισοδίων. Πολλοί βουλευτές λιποθυμούν ή πληγώνονται ψυχικά και χρειάζονται την υποστήριξη των συναδέλφων τους για να τους παρηγορήσουν. Μεταξύ αυτών, μια βουλευτής ανέχεται λιποθυμία, κατά τη διάρκεια των γεγονότων. Το προσωπικό του ισραηλινού κοινοβουλίου καλείται να παρέμβει και να παράσχει επιστρατευμένα ανθρωποκομικά μέσα προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης. «Είδα τον αιματοβαμμένο τρόμο, αλλά όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία ενός σκοτωμένου μωρού, υπήρξε η αναγκαία αφορμή για να αποχωρήσω. Αυτή εικόνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή μου», δήλωσε η βουλευτής Νάαμα Λαζίμι.

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και δεν θα συγχωρήσω ποτέ»

Ο βουλευτής Βλαντίμιρ Μπελιάκ εξέφρασε με λόγια την αντίδρασή του έπειτα από την προβολή των εικόνων: «Δεν μπορώ να μιλήσω για το περιεχόμενο του βίντεο, ούτε για τα συναισθήματά μου. Μόνο μία φράση: Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και δεν θα συγχωρήσω ποτέ». Ο βουλευτής Μιχάλ Βαλντινγκερ καταγγέλλει τη συμμετοχή Παλαιστινίων στην απάνθρωπη φρίκη: «Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να δει ποιοι είναι αυτοί οι “άοχοι” που συμμετείχαν σε αυτήν τη βάρβαρη δολοφονία, πίνοντας αναψυκτικά και διασκεδάζοντας εν ώρα εκτέλεσης μικρών παιδιών». Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός περιέχει απολογία ενός μέλους της Χαμάς που ομολογεί τη δολοφονία παιδιών Ισραηλινών.

Σε αυτό, ο Ομάρ Αμπού Ρούσα, μέλος της μονάδας καταδρομέων «Νούχμπα» της Χαμάς, περιγράφει πώς ο ίδιος και ένας άλλος τρομοκράτης ακούγουν τις κραυγές παιδιών να προέρχονται από ένα καταφύγιο. «Πυροβολούσαμε το δωμάτιο ασφαλείας», λέει ο τρομοκράτης. «Συνεχίσαμε να πυροβολούμε στην πόρτα, μέχρι που δεν ακούγαμε άλλον θόρυβο». Όταν ρωτήθηκε αν τα παιδιά ήταν νεκρά, απάντησε θετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ