Καλύτερες πόλεις για να ζείς το 2024: Η λίστα με τις πιο ήσυχες περιοχές στον κόσμο

Καλύτερες πόλεις για να ζείς το 2024: Η λίστα με τις πιο ήσυχες περιοχές στον κόσμο

Πρόσφατες έρευνες εξετάζουν τις καλύτερες πόλεις για μετεγκατάσταση σε απόμακρες περιοχές με βάση ποικίλους παράγοντες όπως ο πληθυσμός, η κυκλοφοριακή κίνηση και η ειρηνική ατμόσφαιρα. Παγκοσμίως, υπάρχει αναβολή του τρόπου επιλογής ενός τόπου διαμονής, με αυξανόμενη προτίμηση για πιο ήσυχες περιοχές που διακρίνονται για την γαλήνη και την ηρεμία. Ποιες πόλεις σε όλο τον κόσμο θεωρούνται οι κορυφαίες για μια ήσυχη ζωή; Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα αυτή τη στιγμή, αναλύθηκαν 39 πόλεις χρησιμοποιώντας διάφορους παράγοντες όπως ο πληθυσμός, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η βαθμολογία για την ειρήνη, τα μονοπάτια για περπάτημα και τα δημόσια πάρκα, με στόχο να αναδειχθεί η κορυφαία πόλη στον κόσμο για μια ήσυχη καθημερινότητα.

graz austria

Η πλήρης λίστα

Κατατάσσοντας στην κορυφή της λίστας των καλύτερων πόλεων στον κόσμο για ατμόσφαιρα ηρεμίας, βρίσκουμε το Γκρατς στην Αυστρία με βαθμολογία 5,344 στα 8. Με μια εκ των υψηλότερων βαθμολογιών ειρήνης, χαμηλή εγκληματικότητα και μόνο 5,36 κλαμπ και μπαρ ανά 100.000 κατοίκους, το Γκρατς αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ήρεμο τρόπο ζωής.

zurixi

Θέσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται 37η στην ευρωπαϊκή κατάταξη, με την Αθήνα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση (39η) στην Ευρώπη με ποσοστό εγκληματικότητας 55,9 και πληθυσμό άνω των 3 εκατομμυρίων! Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής της Compare the Market AU, δήλωσε: “Η ήσυχη ζωή φέρνει πολλά οφέλη, όπως βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους. Ενισχύει τη διανοητική καθαρότητα και την δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα προάγει την πραγματική κοινωνική αλληλεπίδραση και βαθύτερο δέσιμο με τη φύση. Είναι ενθαρρυντικό να μπορούμε να παρουσιάσουμε μερικά από τα υπέροχα μέρη σε όλο τον κόσμο όπου είναι καλύτερο να ζεί κάποιος αν αυτός είναι ο τρόπος ζωής που προτιμά”.

australia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ