Ισραήλ: Μόνο το 15% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας του Νετανιάχου ως πρωθυπουργού μετά τον πόλεμο

Ισραήλ: Μόνο το 15% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας του Νετανιάχου ως πρωθυπουργού μετά τον πόλεμο

Μόνο το 15% των Ισραηλινών επιθυμούν να παραμείνει πρωθυπουργός ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει δημοσκόπηση του Israel Democracy Institute. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αντίπαλος του Νετανιάχου, Μπένι Γκαντς, εξασφαλίζει την υποστήριξη του 23% των ερωτηθέντων, ενώ περίπου το 30% δεν κατονόμασαν κάποιον ηγέτη που να προτιμούν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των Ισραηλινών ομήρων, το 56% δηλώνουν πως η συνέχιση της στρατιωτικής επίθεσης είναι ο καλύτερος τρόπος για την απελευθέρωσή τους. Από την άλλη, το 24% πιστεύει πως μια ανταλλαγή που θα περιλάμβανε την απελευθέρωση χιλιάδων άλλων Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις φυλακές του Ισραήλ θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Πτώση της δημοτικότητας του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταγράφει πτώση σε διαδοχικές δημοσκοπήσεις μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο που οδήγησε στην πιο φονική ημέρα στα 75 χρόνια ύπαρξης του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να συντρίψει τη Χαμάς, αλλά ο κόσμος φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Στον πόλεμο εχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 22.000 Παλαιστίνιοι, ενώ το Ισραήλ δηλώνει ότι έχει σκοτώσει περίπου 8.000 Παλαιστίνιους μαχητές και έχει ορκιστεί να κυνηγήσει και να πιάσει τους ηγέτες της Χαμάς. Επιπλέον, το Ισραήλ αντιμετωπίζει κατηγορίες της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες αυτές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ