Ιρλανδός πρωθυπουργός – Ισραήλ: Αντιδράσεις για το σχόλιο του Βαράντκαρ μετά την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι

Ιρλανδός πρωθυπουργός – Ισραήλ: Αντιδράσεις για το σχόλιο του Βαράντκαρ μετά την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι

Ο Λίο Βαράντκαρ, πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, χαρακτήρισε “ημέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης” την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι Χαντ από τη Χαμάς, μετά από 50 ημέρες αιχμαλωσίας, προκαλώντας οργή στην ισραηλινή κυβέρνηση. Η αντίδραση του προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών.

Η 9 ετών Έμιλι Χαντ απελευθερώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με άλλους 16 ομήρους, μετά από μια επίθεση της Χαμάς. Η δήλωση του Βαράντκαρ προκάλεσε έντονη αντίδραση από την ισραηλινή κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, ο οποίος απαντώντας δήλωσε ότι η Χαμάς απήγαγε την Έμιλι και άλλα ισραηλινά παιδιά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για χαμένο ηθικό πυξίδα.

Αντιδράσεις συγγενών

Ο πατέρας της Έμιλι δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος για την απελευθέρωση της κόρης του, ενώ ταυτόχρονα σκέφτεται τους άλλους ομήρους που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα σπίτια τους. Μετά από μήνες πένθους, όταν ήταν πεπεισμένος ότι η κόρη του είχε σκοτωθεί, έλαβε τη χαρά να ξανασυναντηθεί με την κόρη του, αμφισβητώντας την αποθέωση της Χαμάς που προσπαθεί να προβάλλει το τρόμο και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ