Ιράν: Απειλεί να αντιδράσει στο Ισραήλ για το χτύπημα στη Δαμασκό

Ιράν: Απειλεί να αντιδράσει στο Ισραήλ για το χτύπημα στη Δαμασκό

Μετά το πρόσφατο χτύπημα στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα φέρει κυρώσεις γι’ αυτό και για άλλα περιστατικά.

Ο Αλί Χαμενεΐ, ηγέτης του Ιράν, προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα τιμωρηθεί για τα πλήγματα που δέχτηκε το προξενείο του στη Δαμασκό, με την απώτερη συνέπεια του θανάτου επτά μελών των Φρουρών της Επανάστασης. “Οι γενναίοι άνδρες μας θα τιμωρήσουν το διεστραμμένο σιωνιστικό καθεστώς. Θα κάνουμε το Ισραήλ να μετανιώσει για αυτήν την επίθεση και άλλες”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό και η κατοικία του Ιρανού πρέσβη καταστράφηκαν από τα πλήγματα, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο πολιτικός σύμβουλος του Χαμενεΐ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ φέρουν ευθύνη για την επίθεση, ανεξάρτητα αν είχαν προηγούμενη γνώση για τα σχέδια του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως οι στόχοι που επλήγησαν είχαν σχέση με επιθέσεις κατά Ισραηλινών και Αμερικανών και σχεδίαζαν νέες ενέργειες, ωστόσο υποστήριξε πως η πρεσβεία δεν ήταν στόχος. Ο Ιρανός πρεσβευτής στη Συρία ανέφερε ότι το κτίριο της πρεσβείας είχε καταστραφεί, ενώ επιβεβαίωσε πως βρισκόταν μέσα μαζί με τους φρουρούς του κατά την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ