Ιράκ – Πυρκαγιά σε γάμο: Ανακοινώθηκαν νέα σοκαριστικά βίντεο από τη φονική πυρκαγιά

Ιράκ – Πυρκαγιά σε γάμο: Ανακοινώθηκαν νέα σοκαριστικά βίντεο από τη φονική πυρκαγιά

Ένα νέο βίντεο δημοσιεύθηκε πρόσφατα που δείχνει τη σοκαριστική στιγμή της φονικής πυρκαγιάς σε έναν γάμο στο Ιράκ. Οι εικόνες δείχνουν τους καλεσμένους προσπαθώντας να διαφύγουν από τον φλεγόμενο χώρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γαμπρός και η νύφη επέζησαν. Αν και αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι 100 και πλέον άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ο γαμπρός και η νύφη αποδείχθηκε ότι επέζησαν. Το ζευγάρι κατάφερε να διαφύγει από την πύλη της κουζίνας ενώ νοσηλεύονται τώρα στο νοσοκομείο και βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Ο πατέρας του γαμπρού έκανε γνωστό ότι το ζευγάρι επέζησε από την πυρκαγιά και κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της αίθουσας για το ατύχημα, λέγοντας: “Θεωρώ τον ιδιοκτήτη της αίθουσας υπεύθυνο για ό,τι συνέβη στο πάρτι, επειδή δεν υπήρχαν πυροσβεστήρες ή μέτρα ασφαλείας”. Άλλοι καλεσμένοι δήλωσαν ότι η κατάσταση του γαμπρού και της νύφης είναι τραγική. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, οι νεόνυμφοι φαίνεται να χορεύουν πριν από την επιδείνωση της κατάστασης, καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται μεγάλης έκτασης.

Συλλήψεις και έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος

Η τραγωδία έχει προκαλέσει πένθος στην τοπική κοινωνία της Νινευής και σε ολόκληρη τη χώρα, με πολλές οικογένειες να θρηνούν τους νεκρούς. Οι αρχές έχουν συλληφθεί 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών της αίθουσας εκδηλώσεων, για την πυρκαγιά. Ταχεία έρευνα έχει διαταχθεί και αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της σε 72 ώρες. Τα αιτία της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά αυτό που ξεκαθαρίζει είναι ότι η αίθουσα δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένη και διέθετε ελάχιστες εξόδους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ