ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και απέστειλαν μήνυμα στο Ιράν

ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και απέστειλαν μήνυμα στο Ιράν

Η Ουάσινγκτον απέστειλε ένα δεύτερο μήνυμα στο Ισραήλ και το Ιράν, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ αλλά δεν επιθυμούν έναν πόλεμο με το Ιράν. Ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον καλεί το Ιράν να επιδείξει αποκλιμάκωση και ότι οι ΗΠΑ δεν αναζητούν πόλεμο με το Ιράν, αλλά είναι προετοιμασμένες να προστατεύσουν το Ισραήλ.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα drone που εξαπολύθηκαν από το Ιράν κατά του Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει δείξει αξιοθαύμαστη ικανότητα στην αντιμετώπιση των επιθέσεων, στέλνοντας ένα μήνυμα ασφάλειας στους εχθρούς του.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η Αμερική υποστηρίζει την άμυνα του Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη δέσμευση των ΗΠΑ για υποστήριξη του Ισραήλ και επισήμανε ότι δεν υποστηρίζουν επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν. Ο Μπάιντεν επίσης ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύνοδο των ηγετών των G7 για συντονισμό στη διπλωματική απάντηση στον Ιράν.

Σύμφωνα με αναφορές, ορισμένοι αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία ότι το Ισραήλ ενδέχεται να αντιδράσει στο Ιράν χωρίς να σκεφτεί τις πιθανές συνέπειες. Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι Ισραηλινοί δεν θέλουν πόλεμο με το Ιράν, αλλά οι ΗΠΑ δεν είναι απόλυτα βέβαιες γι’ αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ