Η ρωσοουκρανική σύγκρουση και ο μακρύς ρωσικός χειμώνας

Η ρωσοουκρανική σύγκρουση και ο μακρύς ρωσικός χειμώνας

Τα σχέδια της Ρωσίας για την Ουκρανία για την περίοδο 2024-2026 αποκαλύπτονται από τη γερμανική εφημερίδα Bild. Σκοπός της Ρωσίας είναι η κατάληψη νέων ουκρανικών εδαφών πέρα από τις ήδη προσαρτημένες περιφέρειες.Επίσης, σχεδιάζει την κατάληψη μεγάλων τμημάτων της ανατολικής Ουκρανίας προς τα ανατολικά του Δνείπερου ποταμού εντός των επόμενων 36 μήνες.

ukraina1

Η αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης και οι ρωσικές ελπίδες

Η Ρωσία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του ενδιαφέροντος του παγκόσμιου κοινού, καθώς το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, η βοήθεια προς την Ουκρανία αντιμετωπίζει δυσχέρειες. Η Ρωσία είναι αισιόδοξη αναφορικά με τις προοπτικές της, ενώ οι εσωτερικοί της τριγμοί και οι αντιφάσεις της ΕΕ παρέχουν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα.

Τα ιστορικά ανάλογα

Η Ρωσία βασίζει την αυτοπεποίθησή της στο βάθος της βιομηχανικής παραγωγής και την ιστορική της αντίσταση σε εισβολές από τη Δύση. Ειδικότερα, αναφέρεται στη γαλλική εισβολή του 1812 και τη γερμανική επιχείρηση Μπαρμπαρόσα το 1941, οι οποίες στοίχισαν απώλειες στους εισβολείς.

French retreat in 1812 by Pryanishnikov

Η γαλλική υποχώρηση από τη Ρωσία

Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα

Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα αναφέρεται στη Γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση το 1941. Η επιχείρηση αποτέλεσε μέρος του Ανατολικού Μετώπου και οδήγησε στη μαζική εξόντωση και την τελική ήττα των Γερμανών στη Στάλιγκραντ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 08 115928

Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ