Η Ουκρανία στο επίκεντρο της ανησυχίας των ΗΠΑ, λέει η εκπρόσωπος Ζαχάροβα

Η Ουκρανία στο επίκεντρο της ανησυχίας των ΗΠΑ, λέει η εκπρόσωπος Ζαχάροβα

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο φαίνεται να αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη ανησυχία της Ουάσινγκτον για την κατάσταση στην περιοχή, καθώς και για ό,τι α προκαλεί τις ουκρανικές στρατιωτικές αποτυχίες. Ο Μπλίνκεν, ο πρώτος υψηλόβαθμο αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε την Ουκρανία μετά την έγκριση ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 61 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό Κογκρέσο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία μέχρις ότου η κυριαρχία και η ασφάλειά της διασφαλιστούν.

Στη συνέχεια, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από πολλούς οικισμούς. Επίσης, κατέλαβαν θέσεις στην πόλη Βοφτσάνσκ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέροντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, εξέφρασε τη γνώμη ότι η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει την πολιτική ηγεσία της χώρας να βιώσει.

Η Ζαχάροβα εξήγησε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και τις πιέσεις που δέχεται η Ουκρανία. Προειδοποίησε για πιθανές συνέπειες από την πρόσφατη αύξηση των συγκρούσεων, κατασταλτικών μέτρων και έντασης της κατάστασης.

Επιπλέον, ο ανταποκριτής την Μόσχας, θα αντιμετωπίσει κινήσεις του Ρώσου Υπουργείου Εξωτερικών, στο περιθώριο μιας δυναιότητας κρίσης, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει περιορισμούς σε ρωσικά ΜΜΕ. Αυτό προκαλεί ανησυχία για πιθανές αντιδράσεις της Ρωσίας και αντιμετώπισης από τους Δυτικούς ανταποκριτές.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε επίσης για τυχόν επιθέσεις στόχων σε ειδικούς στόχους από ξένους μισθοφόρους και ξένα όπλα στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη κρίση διακυβέρνησης θα οδηγήσει και σε νέες πολιτικές απαντήσεις αν απαιτηθεί. Τέλος, αναφέρθηκε σε αντιρωσικές κατηγορίες που απευθύνονται προς τη Ρωσία και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ