Η Ουκρανία χρησιμοποιεί drone για να βυθίσει ρωσικό σκάφος περιπολίας

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί drone για να βυθίσει ρωσικό σκάφος περιπολίας

Σημαντική επίθεση σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι Ρώσων στρατιωτών, όταν ένα drone επιτέθηκε σε ρωσικό σκάφος περιπολίας που προσπαθούσε να ξεφορτωθεί υλικά και όπλα σε μια παραλία κοντά στην περιοχή της Χερσώνας. Το γεγονός καταγράφηκε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας. Η επίθεση έλαβε χώρα στη βορειοδυτική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ένα τουρκικής κατασκευής drone τύπου Bayraktar TB2, το οποίο η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία στην επίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων. Η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει στόχο να υποστηρίξει την ηθική των ουκρανικών δυνάμεων, που συνεχίζουν τις αντιπολεμικές επιχειρήσεις.

Απάντηση της Ρωσίας

Σε αντίποινα της επίθεσης της Ουκρανίας, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα σκάφη της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, αναφέρθηκε ότι είχαν καταρριφθεί ουκρανικά drones στις περιοχές της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ. Τα αντίποινα αυτά αποτελούν μέρος των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων από τις δυο πλευρές.

Ενδεχομένως το μέλλον να φέρει περισσότερες συρράξεις και επιθέσεις με τη χρήση drone, καθώς οι χώρες αναπτύσσουν και εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία για τον στρατιωτικό τους σκοπό. Η κατάσταση αυτή αυξάνει την ένταση και τον κίνδυνο για περαιτέρω εξαπλώσεις των συγκρούσεων. Είναι απαραίτητο για τη διεθνή κοινότητα να παρεμβαίνει και να επιδιώκει την ειρηνική επίλυση των διαφορών, προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών και οδυνηρές συνέπειες για τον πληθυσμό.

polemos 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ