Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ, όπου ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία. Οι δράστες, δύο αδέλφια, σκοτώθηκαν αμέσως μετά την επίθεση.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβόλα όπλα στην Ιερουσαλήμ, όπου τρεις άνθρωποι άφησαν τη ζωή τους, καλώντας σε αύξηση της αντίστασης κατά του Ισραήλ. Οι δράστες, Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, θυσιάστηκαν στην επίθεση, όπως αναφέρθηκε από την Χαμάς.

Δείτε τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης:

Η Χαμάς δήλωσε ότι η επίθεση αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα του Ισραήλ και αναφέρθηκε στη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ. Επίσης, η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι είχαν προηγουμένως φυλακιστεί για τρομοκρατική δράση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ένας προφυλακίστηκε για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων μεταξύ 2010 και 2020, ενώ ο άλλος για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική δραστηριότητα το 2014, σύμφωνα με την υπηρεσία Shin Bet. Οι επικοινωνίας Magen David Adom ανακοίνωσε τον θάνατο μιας 24χρονης γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων οκτώ ανθρώπων, με έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα να απωλείται αργότερα. Ο 73χρονος άνδρας κατονομάστηκε ως ο ραβινικός δικαστής του Ασντόντ, Ελιμέλεχ Βάσερμαν, ενώ για την γυναίκα δεν υπάρχουν ακόμα περαιτέρω πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ