Η Barbie γιορτάζει τα 65 της χρόνια

Η Barbie γιορτάζει τα 65 της χρόνια

Παρά την ηλικία των 65 ετών, η Barbie συνεχίζει να είναι δραστήρια στις 250 διαφορετικές επαγγελματικές της δραστηριότητες ως η πλαστική κούκλα που έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Barbie δημιουργήθηκε από τη Ρουθ Χάντλερ το 1959, εμπνευσμένη από την κόρη της, Μπάρμπαρα. Σήμερα, η Barbie υπάρχει σε πολλές ποικιλίες χρωμάτων, μαλλιών, σωματότυπων και χαρακτηριστικών.

Η Mattel έχει επεκτείνει το φάσμα των κούκλων Barbie περιλαμβάνοντας διαφορετικές φυλές, σωματότυπους και γενικότερα πολυποίκιλες αναπαραστάσεις. Η Barbie έχει γίνει εμπνευστής μόδας και έχει επηρεάσει πολλούς σχεδιαστές και κομμωτές.

Αντιφάσεις και εξέλιξη

Παρά τη δημιουργία πολυποίκιλων κούκλων, η Barbie εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κριτική για τις ανεπιτυχείς σωματικές αναλογίες και τα στερεότυπα που μεταφέρει. Παρ’ όλα αυτά, η Mattel συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανοχής και της πολυμορφίας.

κούκλα με μπλούζα μπέιζμπολ καθισμένη σε κλαδί δένδρου την ημέρα

Εξέλιξη και αντιδράσεις

Η Mattel συνεχίζει την προσπάθεια διαφοροποίησης και ανανέωσης της Barbie, αναλαμβάνοντας σημαντικές αλλαγές στον τρόπο αναπαράστασης των κούκλων. Οι νέες δημιουργίες από τον Φιλιππινέζο σχεδιαστή Barbie Signature προσφέρουν μια πιο σύγχρονη εκδοχή της κλασικής Barbie.

κούκλα Barbie με ξανθά μαλλιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ