Κέρδος για ομόφυλο ζευγάρι κατά της Μελόνι

Κέρδος για ομόφυλο ζευγάρι κατά της Μελόνι

Ένα ομόφυλο ζευγάρι από τον Καναδά κατέκτησε μια νομική υπόθεση εναντίον της ιταλίδας πολιτικού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς το κόμμα της χρησιμοποίησε μια φωτογραφία τους για αντιομοφοβική προπαγάνδα. Η δικαστική απόφαση έρχεται σε μια περίοδο όπου η ιταλική κυβέρνηση διαπράττει νέες επιθέσεις κατά της ανατροφής των παιδιών από οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+.

5757459

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Το ομόφυλο ζευγάρι, BJ Barone και Frank Nelson, έφερε στον κόσμο τον γιο τους Milo μέσω παρένθετης μητέρας στον Καναδά. Μια φωτογραφία με τη στιγμή της γέννησης του μωρού απαθανατίστηκε από την Lindsay Foster και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, το φωτογραφικό υλικό χρησιμοποιήθηκε από το κόμμα Fratelli d’Italia (Αδελφοί της Ιταλίας) χωρίς άδεια για αντιομοφοβική προπαγάνδα. Το ζευγάρι κατέγραψε την υπόθεση στα δικαστήρια και κέρδισε ποσό πάνω από 14.000 καναδικά δολάρια ο καθένας.

5372273

Η Lindsay Foster, η φωτογράφος, δήλωσε ότι αισθάνθηκε απογοήτευση και οργή για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η φωτογραφία για αντιομοφοβικούς λόγους. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο αγώνας της για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων απορρίφθηκε και υποχρεώθηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Fratelli d’Italia. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει μια συγκέντρωση κεφαλαίων για τη βοήθεια της από φίλο της. Η νίκη του ζευγαριού έρχεται κατά τη διάρκεια επιθέσεων της ιταλικής κυβέρνησης κατά της ανατροφής των παιδιών από οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ