Γέφυρα Κριμαίας έκρηξη: Δύο νεκροί, κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”

Γέφυρα Κριμαίας έκρηξη: Δύο νεκροί, κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό που ανακοινώθηκε ως “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι νεκροί είναι ένα ζευγάρι γονέων που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με το παιδί τους, που τραυματίστηκε. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο της γέφυρας για ανεπίσημη κυκλοφορία και προτρέπει τους κατοίκους να αποφύγουν τη χρήση της. Οι ακριβείς αιτίες της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Διαρροές από ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκρήξεις και τουλάχιστον δύο νεκρούς. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media έχουν καταγράψει τις ζημιές στη γέφυρα και την αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκάλεσε η κατάσταση. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχουν πλήρεις πληροφορίες για το τι προκάλεσε την έκρηξη.

Το γεγονός ότι η γέφυρα της Κριμαίας έχει υποστεί ήδη μια καταστροφή τον Οκτώβριο του 2022 προκάλεσε τις υποψίες για μια πιθανή επίθεση. Τότε, η εκρηκτική κατάρρευση ενός τμήματος της γέφυρας κατηγορήθηκε στην Ουκρανία. Οι αρχές εξερευνούν την περίπτωση επιθέσεων μετά την τελευταία έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ