Φυλάκιση 78 ετών για μητέρα που σκότωσε τις κόρες της στις ΗΠΑ

Φυλάκιση 78 ετών για μητέρα που σκότωσε τις κόρες της στις ΗΠΑ

Μια 38χρονη γυναίκα από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 78 ετών την περασμένη Παρασκευή για το θάνατο των δύο κοριτσιών της, ηλικίας 5 και 15 ετών. Η γυναίκα δηλώθηκε ένοχη για το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία τον Αύγουστο του 2018. Η 15χρονη κατάφερε να καλέσει βοήθεια πριν να πεθάνει, ενώ το 5χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή αμέσως μετά το πυροβολισμό.

Η γυναίκα είχε ένα πολύπλοκο ιστορικό με τον πρώην σύζυγό της και είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει μετά το έγκλημα. Είχε αγοράσει το όπλο εννέα μέρες νωρίτερα και μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της για να του πει ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η 38χρονη ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην ανατροφή των κοριτσιών της και επιχείρησε να επικαλεστεί τη ψυχική ασθένεια, αλλά οι ενόρκοι αποφάσισαν τη φυλάκισή της για 78 χρόνια.

Η ιστορία αυτή σοκάρει την κοινωνία και δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος της παιδοκτονίας στις ΗΠΑ. Πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την προστασία των παιδιών και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ