Εξελίξεις στη Γάζα: Νέοι Βομβαρδισμοί Από το Ισραήλ Στενώνουν τον Δολοφονικό Κλοιό

Εξελίξεις στη Γάζα: Νέοι Βομβαρδισμοί Από το Ισραήλ Στενώνουν τον Δολοφονικό Κλοιό

Στην 217η μέρα του πολέμου, το Ισραήλ αυξάνει σημαντικά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την απόσυρση, χωρίς συμφωνία, της ισραηλινής αντιπροσωπείας και της Χαμάς από τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο. Αυτό συνέπεσε με την υποβολή πυρών πυροβολικού εναντίον της Ράφας και αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη της Γάζας και στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, στον βορρά.

Η Χαμάς διένειμε μήνυμα σε άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, διατυπώνοντας ότι η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις δεν είναι ικανοποιητική και ότι η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ισραηλινής κυβέρνησης. Το Ισραήλ δεν συμφώνησε με την πρόταση της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός, επιμένοντας ότι αντιτίθεται σε οριστική κατάπαυση μέχρι να αντιμετωπιστεί η Χαμάς.

Η Αμερικανική Προειδοποίηση

Οι προσπάθειες για συμφιλίωση συνεχίζονται από χώρες-μεσολαβητές, με τον διευθυντή της CIA να συμμετέχει ενεργά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να αναστείλει τις παραδόσεις ορισμένων τύπων βομβών σε περίπτωση ευρείας επιχείρησης. Ο πόλεμος, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, έχει οδηγήσει στον θάνατο πολλών ανθρώπων, με την πλειονότητα τους να είναι άμαχοι.

Ανθρωπιστική Κρίση

Η καταστροφική κατάσταση στη Γάζα καθίσταται ακόμη πιο επικρίσιμη, με χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν την περιοχή λόγω των εχθροπραξιών. Η διανομή βοήθειας παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη, με ανασφάλεια που αυξάνει την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Πηγή: Protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ