Επίθεση στο Χάρκοβο: Συνεχίζονται οι επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό

Επίθεση στο Χάρκοβο: Συνεχίζονται οι επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό

Συνεχίζονται οι μάχες σήμερα (13/05) στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, με πάνω από 30 κοινότητες να δέχονται ρωσικά πυρά και σχεδόν 6.000 κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης. Σύμφωνα με τον Όλεχ Σινεχούμποφ, «πάνω από 30 κοινότητες στην περιοχή του Χαρκόβου πλήττονται από πυρά πυροβολικού και όλμους του εχθρού», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κυβερνήτης επισήμανε ότι συνολικά 5.762 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές αυτές από την έναρξη των συγκρούσεων. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διασχίσει τα σύνορα από την Παρασκευή για να προχωρήσουν σε επίθεση προς τις κατευθύνσεις του Λιπτσί και του Βοβτσάνσκ, δύο κοινότητες σε απόσταση περίπου 20 και 40 χιλιομέτρων αντίστοιχα στα βορειοανατολικά του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Η Μόσχα έχει κινητοποιήσει έως πέντε τάγματα

Νωρίς σήμερα, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι «αυτή τη στιγμή, ο εχθρός σημειώνει τακτικές επιτυχίες». Η Μόσχα έχει κινητοποιήσει «έως πέντε τάγματα», όπως ανέφερε το Κίεβο. Σύμφωνα με το κανάλι DeepState στο Telegram, που ανήκει στον ουκρανικό στρατό, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά σε αυτές τις δύο συνοριακές περιοχές. Ο στρατός της Μόσχας συνεχίζει την προέλασή του προς το χωριό Λιπτσί, με το πεζικό του εχθρού να βρίσκεται υπό συνεχείς πυροβολισμούς, κυρίως από drones FPV (με εκρηκτικά), από τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εχθρός προχωρά προς το Βοβτσάνσκ καταλαμβάνοντας θέσεις και επιχειρώντας να εισβάλει στην πόλη, που υφίσταται έντονους βομβαρδισμούς με την απομάκρυνση των κατοίκων να είναι σε εξέλιξη. Χθες (12/05) στο Βοβτσάνσκ, «αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές ύστερα από σειρά μαζικών βομβαρδισμών», ενώ επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Σινεχούμποφ. Λιγότεροι από 300 κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή, σε σύγκριση με τους 2.500 πριν τον πόλεμο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ