Επίθεση με βελόνες στην Βρετανία: Τρεις υπάλληλοι σουπερμάρκετ βρέθηκαν θετικοί στον ιό του HIV

Επίθεση με βελόνες στην Βρετανία: Τρεις υπάλληλοι σουπερμάρκετ βρέθηκαν θετικοί στον ιό του HIV

Μια επίθεση με βελόνες στη Βρετανία έχει προκαλέσει σοκ και δράμα, καθώς τρεις υπάλληλοι καταστήματος σουπερμάρκετ βρέθηκαν θετικοί στον ιό του HIV. Ο CEO της αλυσίδας Iceland Foods, Richard Walker, κατηγόρησε την αστυνομία για αδράνεια και μίλησε για μια “επιδημία” κλοπών σε καταστήματα. Οι υπάλληλοι δέχθηκαν μαχαιρώματα με βελόνες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν αργότερα οι σοκαριστικές διαγνώσεις.

Καταστηματάρχες κάνουν δραματικές εκκλήσεις

Ο CEO της Iceland Foods αποκάλυψε επίσης περιστατικά κλοπής και βίας, μερικά από τα οποία περιλάμβαναν σοβαρούς τραυματισμούς όπως σπασμένα σαγόνια και κρανία. Η αλυσίδα υπολογίζει ότι χάνει περίπου 20 εκατομμύρια λίρες ετησίως λόγω κλοπών. Οι καταστηματάρχες έχουν κάνει έκκληση σε βουλευτές και αστυνομία να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια στα καταστήματα.

Έξαρση βίας στα καταστήματα

Σύμφωνα με την αστυνομία, καταγράφηκαν 339.206 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα τον τελευταίο χρόνο μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των κλοπών στο λιανεμπόριο ανέρχεται στα οκτώ εκατομμύρια. Μόνο το 14% από αυτές τις περιπτώσεις οδήγησαν σε καταγγελίες και μόλις το 54% των ερευνών εντόπισε ύποπτους.

Στην Αγγλία και την Ουαλία, οι κλοπές σε καταστήματα αυξήθηκαν κατά 26% πέρυσι, ενώ η αλυσίδα Co-op ανακοίνωσε αύξηση 41% των κλοπών στα καταστήματά της τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους. Η εγκληματικότητα αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και αναταραχή στους κεντρικούς δρόμους της Βρετανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ