Επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς

Επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς

Την απογευματινή ώρα της σημερινής ημέρας, η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δέχθηκε ένοπλη επίθεση. Η ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η ομάδα με την ονομασία “Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ”, η οποία προηγουμένως είχε δώσει προθεσμία 24 ωρών στον Πρόεδρο Αμπάς για να λάβει μέτρα για την κατάσταση στη Γάζα και να αντιδράσει έναντι του Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης, στην επίθεση τραυματίστηκε ένας σωματοφύλακας. Ένα βίντεο που σχετίζεται με την επίθεση έχει αναρτηθεί πρόσφατα από το τουρκικό μέσο EHA MEDIA.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Hurriyet”, η ομάδα “Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ” είχε εκδώσει γραπτή ανακοίνωση όπου ζήτησε από τον Πρόεδρο Αμπάς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της για μια δήλωση απόρριψης των δηλώσεων του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Σύμφωνα με πηγές,

“Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε απρογραμμάτιστη επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου στη Δυτική Όχθη την Κυριακή. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αμπάς εξέφρασε την έντονη ανάγκη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ ο Υπουργός Μπλίνκεν δεσμεύτηκε να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ωστόσο, ο Υπουργός Μπλίνκεν δεν ζήτησε ανοχή της βίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ο αμερικανικός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και υποστήριξε τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους για τους Παλαιστίνιους.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ