Επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη: Κίνδυνος Ευρείας Σύγκρουσης

Επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη: Κίνδυνος Ευρείας Σύγκρουσης

Ρωσικός Στρατηγός Προειδοποιεί: Η ένταση στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρους κλίμακας πόλεμο στην Ευρώπη

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός προειδοποίησε ότι η ένταση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ευρεία σύγκρουση στην Ευρώπη και ανέφερε ότι αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα εμπλοκής των ρωσικών δυνάμεων σε νέα σύρραξη. Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Ζαρούντνιτσκι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, έκανε αυτές τις δηλώσεις σε άρθρο για την έκδοση του Υπουργείου Άμυνας “Στρατιωτική Σκέψη”, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Τα λεγόμενα του Ζαρούντνιτσκι έρχονται λίγες ημέρες μετά από τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος απείλησε τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

war 2

Δηλώσεις του Ρωσικού Στρατηγού

“Η πιθανότητα εξέλιξης της έντασης στην Ουκρανία – από την αύξηση των συμμετεχόντων σε ‘πληρεξούσιες δυνάμεις’, που χρησιμοποιούνται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, μέχρι έναν ευρύτερο πόλεμο στην Ευρώπη – δεν μπορεί να αποκλεισθεί”, ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός, σύμφωνα με το RIA. “Η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών κατά της χώρας μας είναι η αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, που εφαρμόζουν ένα νέο είδος υβριδικού πολέμου για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, να περιορίσουν την κυριαρχία της και να καταστρέψουν την εδαφική ακεραιότητά της”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ζαρούντνιτσκι. “Η πιθανότητα η χώρα μας να οδηγηθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά”, τόνισε.

Ο Ζαρούντνιτσκι υποστήριξε την ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο που η Ρωσία οργανώνει τις ένοπλες δυνάμεις και την ασφάλειά της, προσθέτοντας το RIA, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανταπόκριση σε αυτά που αποκαλεί ‘φιλικές χώρες’ προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας και να ενωθεί ολόκληρη η ρωσική κοινωνία γύρω από τις αμυντικές της ανάγκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ