Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια: Η Αστυνομία Εκκένωσε την Κατάληψη

Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια: Η Αστυνομία Εκκένωσε την Κατάληψη

Τη νύχτα της Τρίτης, η αστυνομία της Νέας Υόρκης επέβη στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές προσέκρουσαν. Αντιμέτωπες με στελέχη αστυνομίας, πολλές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και ακυρώθηκαν μαθήματα σε περισσότερα από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια. Η συνεχιζόμενη ακαδημαϊκή διατάραξη λόγω των κινητοποιήσεων υπέρ της Παλαιστίνης κινητοποιεί την Αμερικανική κοινή γνώμη και το Κογκρέσο.

Σε ένταση και αντιδράσεις αντιμετωπίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος την εξέλιξη, καταδικάζοντας κυρίως τον αντισημιτισμό και εργαζόμενος για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς. Παράλληλα, η κυβέρνησή του προσπαθεί για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Οι διαδηλωτές στοχοποιούν τη διασύνδεση των πανεπιστημίων με εταιρίες υποστηρικτές του Ισραήλ, με πλήθος από αυτούς να συλλαμβάνονται.

Η κλιμάκωση των εκδηλώσεων προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις στην Αμερική, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να προειδοποιεί για προβλήματα ασφάλειας και να καλεί τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν. Η κατάσταση που επικρατεί στα αμερικανικά πανεπιστήμια παραμένει τεταμένη, καθώς η αστυνομία προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη. Οι αναστολές και οι αποβολές φοιτητών από τα πανεπιστήμια ενισχύουν την αντίθεση, καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται για τις πεποιθήσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ