Επανάσταση αγροτών στις Βρυξέλλες: Αποκαλυπτικές εικόνες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο – Δείτε βίντεο

Επανάσταση αγροτών στις Βρυξέλλες: Αποκαλυπτικές εικόνες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο – Δείτε βίντεο

Τρακτέρ, φωτιές, αβγά, καμένα ελαστικά και μάνικες με νερό συνθέτουν την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί σήμερα στις Βρυξέλλες. Αγρότες από το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ισπανία κατέφθασαν στην βελγική πρωτεύουσα με πάνω από 1.300 τρακτέρ για να εκφράσουν την οργή τους, θέτοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε καθεστώς πολιορκίας κοντά στο χώρο που διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αφορμή τους κανονισμούς και τις φθηνότερες εισαγωγές.

Το χάος επεκτείνεται με τις φωτιές, τις εκρήξεις και τους αγρότες να αποκλείουν τους δρόμους, δημιουργώντας πολύ έντονες ατμόσφαιρες. Οι αγρότες πρόκειται να εκφράσουν την οργή τους ακόμα περισσότερο με αγριάδες και καμένα ελαστικά, ενώ ακούγονται ήχοι από κόρνες των τρακτέρ και εκρήξεις.

Διαμαρτυρίες με απότομο τέλος

Η φωνή της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ήταν σαφής προς τους αγρότες. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ΕΕ αυτήν την εβδομάδα δε φάνηκαν επαρκή για να καταπραΰνουν τους αγρότες, ενώ αστυνομικοί με πιστόλια και ασπίδες των ΜΑΤ φρουρούν το υπό πολιορκία Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι διαμαρτυρίες των αγροτών αποτελούν μήνυμα το οποίο «πρέπει να ακουστεί περισσότερο» σύμφωνα με την πολιτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ